Каталог Топ Сайтове
BGtop

ЗЛАТЕН КОРЕН, ЗАЩО НИ Е НУЖЕН

21 август 2018
ЗЛАТЕН КОРЕН, ЗАЩО НИ Е НУЖЕН

 

Представяме Ви част от ползите на билката златен корен:

 

  1. Намалява стреса

Успокояващите свойства на Rhodiola rosea са познати от хиляди години. Екстракт от корена на тази билка е предпочитан метод за намаляване и справяне със стреса в наши дни, тъй като билката няма тежки последствия върху здравето на човек, така както има конвенционалната медицина. Направени са много изследвания в тази връзка и лекарите потвърждават, че съставките на билката могат успешно да повлияят на хормоналните нива в организма с цел отпускане, релаксация. По важното е, че билката е адаптоген, което означава, че се свързва с всеки човек различно и спрямо индивидуалните му нужди. Още повече, може да се каже, че тази билка не води до пристрастяване, което се оказва страничен ефект на много лекарства от конвенционалната медицина.

 

  1. Лекува депресия

Тъй като намалява стресът, билката златен корен има свойствата да предпазва от депресия, както и да намалява неблагоприятните й ефекти. Rhodiola rosea повишава енергийните нива, а за тези хора, които страдат от депресия, тази билка може да направи чудеса и да възвърне естествения начин на живот. Много хора предпочитат златния корен като алтернатива на тежките химични лекарства, който много често нанасят повече вреди на здравето, отколкото ползи. Тъй като билката е, както казахме – адаптоген, тя не подтиска симптомите на депресия или хроничен стрес, а ги лекува. Билката  спомага за регулиране на хормоните и достигане до баланс в тялото, за да може организма по естествен начин да намалява стреса и да отпуска хормонът на щастието, когато е нужно.

 

  1. Подобрява когнитивни способности

Освен стресът и депресията, здравето на мозъка е друг основен проблем на съвременната медицина. Изследванията показват, че Rhodiola rosea може да окаже благотворно влияние върху много аспекти на когнитивното здраве, включително памет и концентрация. Rhodiola rosea може да се превърне в ежедневна терапия за повишаване на паметта, като по този начин запазва функциите на мозъка здрави за по-дълго време. Билката е особено подходяща за възрастните хора и най-вече страдащите от деменция или болестта на Алцхаймер.

 

  1. По-малко усилия за отслабване

Последните проучвания показват, че използването на екстракт от Rhodiola rosea може да бъде много ефективен за отслабването. Златният корен е напълно естествен продукт, съдържащ основните ензими, които изгарят мазнините. По същество Rhodiola rosea ускорява изгарянето на мазнините в тялото и когато се комбинира с дори и минимални упражнения, това може сериозно да ускори регулирането на теглото.

 

  1. Действа като енергийна бомба

Някои от активните съставки, открити в Rhodiola rosea, стимулират по-бързата циркулация на кръв и кислород в тялото. Когато органите получават повече кислород, те функционират по-ефективно и засилват метаболизма. В някои страни като например Азия и Русия златният корен се счита за азотен бустер и спортистите го предпочитат.

 

  1. Подпомага сърдечното здраве

Едно от най-опасните вещества за нашето тяло са хормоните на стреса. Чрез намаляване на количеството кортикостероиди и катехоламини, произведени от организма, ние сме способни да намалим ефекта от тези хормони върху всички органи, включително сърцето. Излишните хормони на стрес могат да причинят по-високо кръвно налягане, сърдечни заболявания и опасни ниски нива на калий. Изследванията показват, че златният корен може да регулира сърдечния ритъм и да елиминира сърдечните аритмии, както и да намали шансовете за атеросклероза, инфаркти и мозъчни удари.

 

  1. Предотвратява развитието на рак

Чрез увеличаване на естествената устойчивост на организма към токсините, заедно с високата концентрация на антиоксиданти, открити в корените на Rhodiola rosea, тази билка е тясно свързана с предотвратяването и лечението на определени видове рак (особено на пикочния мехур). Златният корен има силни антитуморни и антиоксидантни ефекти.

 

  1. Подсилва имунната система

В допълнение към всички впечатляващи ползи за здравето Rhodiola rosea също има разнообразни ефекти върху имунната система. Тази билка може да стимулира производството на клетки в стомаха и далака, като по този начин подобрява имунния отговор и защитава организма от нездравословни атаки.

 

  1. Подобрява сексуалното здраве

В някои традиционни и модерни приложения Rhodiola rosea е предписана и за еректилна дисфункция и преждевременна еякулация. Златният корен също така може да подпомогне и за зачеване като повишава плодовитостта, повишава либидото и води до по-здравословен сексуален живот.

 

Cпиpyлинa e ecтecтвeн пpax oт „вoдopacли“ (циaнбaĸтepии), ĸoйтo e нeвepoятнo виcoĸ в cъдъpжaниeтo нa пpoтeини и дoбъp изтoчниĸ нa aнтиoĸcидaнти, B-витaмини и дpyги xpaнитeлни вeщecтвa. Koгaтo ce cъбиpaт пpaвилнo oт нeзaмъpceни eзepa и вoдни тeлa, тoй e eдин oт нaй-мoщнитe изтoчници нa xpaнитeлни вeщecтвa.

прочети още

Поради забележителните си хранителни, профилактични и лечебни свойства гъбата кладница се радва на огромен кулинарен успех в страните от Средиземноморието, а напоследък и в редица северни страни от Европа – Германия, Белгия, Обединеното кралство и други. 

прочети още

Херпес Зостер е остро инфекциозно заболяване, което се причинява от вируса Varicella zoster virus. При първичното попадане на вируса в организма, той причинява заболяване известно като варицела (вид шарка).

прочети още

Изследванията по целият свят подкрепят и препоръчват това, което Хипократ ( бащата на медицината ) установява и с което лекува пациентите си 400 години преди Христа. Той открива, че натуралният, недестилиран ябълков оцет

прочети още
ЛЕЧЕНИЕ С DiaDENS-PCM
18 август 2018

DiaDENS-PCM е експерт в областта на ДЕНС-терапията. Универсалният апарат е снабден с лечебни програми за оказване на първа помощ и курсово лечение на често срещащи се заболявания и симптоми:

прочети още

Скандинавско ходене с щеки. Това е вид разходка на открито с помощта на специални пръчки, подобни на ски

прочети още

За пореден път и тази година, от 11 август ще гледаме към небето за падащи звезди.

прочети още

Зеолитът  нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта. Хората, употребяващи зеолит, не познават болести като рак, язви, гастрити, колити, проблеми на сърдечно- съдовата и нервната система. Употребата на зеолитовия прах се отразява добре върху кожата и неутрализира последиците от умората.

прочети още

Няколко чаши зелен чай дневно укрепват сърдечно-съдовата система, защото поддържат еластичността на кръвоносните съдове и заздравяват стените им. Освен това полифенолът, съдържащ се в него, ускорява разлагането на кръвния холестерин и на мастите,понижава кръвното налягане ( за разлика от черния,който го повишава), предпазва от кариес.

прочети още

Човекът е произлязъл от водата. Тялото ни съдържа зна­чителни количества вода. В мозъка тя достига 86 %. Вода­та е изключително необходима за поддържане на нормални­те жизнени процеси. Изпълнява охлаждаща и прочистваща функция, разтворител е на хранителните вещества. И въпре­ки че е от изключително значение за живота, у нас все още няма ясна позиция за дозите, температурата, вида на водата, начина на пиене.

прочети още

Когато сами искаме да се снабдим с някои по-често употребявани, несъдържащи отровни вещества билки, са ни необходими познания не само за точното им идентифициране и разпознаване от други близки видове, но и за правилното им събиране, пречистване, сушене и съхранение. Трябва да се знае в коя част от лечебните растения се съдържа най-голямо количество от действащите вещества, тъй като те не са равномерно разпределени в цялото растение. В някои видове те са локализирани (натрупани) в листата, в други — в   корените,   коренищата,   корите,   цветовете,   плодовете,   семената   или стръковете, и те поотделно трябва да се събират. Тези растителни части (дроги) се използват за приготвяне на лекарства.

прочети още

Редовната им консумация подпомага лечението на скорбут, стомашно-чревни заболявания, малокръвие. Силно изразено е положителното действие на плодовете върху заболявания на щитовидната жлеза, тъй като са богати на йод.Сокът или отварата от плодовете имат отхрачващо действие.

прочети още

Лошият успех в училище и разсеяното поведение не винаги се дължи само на мързела на детето. Често пъти той е причинен от растежа или органични смущения и често можем да си помогнем с май-обикновените билки растящи по нашите ширини/

прочети още