Каталог Топ Сайтове
BGtop

ВИТАМИН К2

  • Марка: SanctBernhard
  • Кат. номер: 106

Продуктът се препоръчва при

 

  • Помага при разширени вени, бръчки, кариеси, заболявания на бъбреците
  • Подпомага здравето на костите и сърдечно-съдовата система
  • Има голямо значение за лечението на остеоартрит и остеопороза
  • Дефицитът му може да причини увеличен риск от рак на гърдата, простатата и черния дроб

 

 

 

 

 

Всяка таблетка съдържа:

 

200 μg витамин К2

 

Действие:

 

Витамин К2 е есенциален витамин, необходим за правилното усвояване на калция, като подобрява значително здравето на костите и артериите. Витамин К1 се среща в зеленолистните зеленчуци и отговаря за кръвосъсирването.От него, под действието на бактериите в червата, може да се образува витамин K2, но за съжаление това количество често е недостаъчно за организма.

Приблизително на всеки седем години целият скелет се обновява. Един от най-важните протеини, участващи в този процес, е остеокалцинът, който се синтезира в костите.Той от своя страна се активира от витамин K2 и доказано увеличава костната минерална плътност.

Освен за нормалното състояние на костите, остеокалцинът има изключетелно важна роля и в регулирането на енергийния метаболизъм и инсулиновите рецептори.Той стимулира панкреаса да произвежда повече инсулин,а мастните клетки – да произвеждат адипонектин, който увеличава чувствителността към инсулин. Активирайки остеокалцина, витамин К2 намалява инсулиновата резистентност и респективно – риска от развитие на диабет тип 2. Резултатите се потвърждават и от известния факт,че хора, страдащи от затлъстяване и диабет тип 2, имат ниски нива на остеокалцин.

 

 

Начин на употреба:

 

1 капсуладневно с много вода

 

Брой таблетки в опаковка - 120 бр

47,20 лв. 42,48 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 42,48 лв.
Моля, изберете: