Каталог Топ Сайтове
BGtop

ЦИТРОСОВИ БИОФЛАВОНОИДИ И ХЕСПЕРИДИН

  • Марка: NaturalFactors

Продуктът се препоръчва при

 

  • Съдейства за нормалното кръвообращение
  • Разширени вени и хемороиди
  • Укрепване на капилярите и регулиране на тяхната пропускливост
  • Подпомага усвояването на витамин С от храната
  • Допринася за забавяне процесите на стареене.

 

 

 

 

Всяка таблетка съдържа:


650 mg цитросови биофлавоноиди и хесперидин

 

 

Действие:

 

Биофлавоноидите са група биологично активни растителни съединения, известни още като флавоноиди. За пръв път биофлавоноидите са открити през 1936 г. от Нобеловия лауреат Albert Szent-Gyorgi, известен със забележителните си открития по отношение на витамин С. Първоначално той класифицира тази група съединения като „витамин Р”. Оттогава досега, съобразно химическата си структура, са идентифицирани над 4000 флавоноида.
 
Силна антиоксидантна активност, благодарение на биологично активния комплекс цитрусови биофлавоноиди, в комбинация с хесперидин.
Облекчава симптомите при разширени вени и спомага за намаляване на риска от усложнения, особено т. нар. варикозни язви, които най-често се образуват по долната част на краката. Противодейства на застоя на венозната кръв и насърчава заздравяването на ранит, чието възстановяване често е трудно и продължително.
Насърчава нормалните функции на имунната система. Противодейства на окисляването на витамин С в организма.
Цитрусовите биофлавоноиди във формулата на Natural Factors са получени от кората и пулпата на цитрусови плодове. Допълнително добавеният хесперидин – също биофлавоноид, открит в цитрусите, придава допълнителна антиоксидантна сила на продукта и осигурява съществени ползи в профилактиката и терапията на разширени вени и спукани капиляри.

Натуралните продукти с биофлавоноиди могат да съдържат отделни флавоноиди като кверцетин (получен от лук) или пък комплекс биофлавоноиди (получени от цитрусови плодове). Съединенията, които се съдържат в цитрусовите биофлавоноидни добавки обикновено включват хесперидин, рутин, кверцетин и др.

Основните ползи, които осигуряват биофвлавоноидите се отнасят до тяхната антиоксидантна активност, доказана в редица изследвания върху животни и in vitro.

Цитрусовите биофлавоноиди са получени от плодове с високо съдържание на витамин С и съответно имат синергично действие с този витамин. Счита се, че антиоксидантните свойства на биофлавоноидите са особено полезни за кръвоносните съдове, особено капилярите. Цитрусовите биофлавоноиди са силно препоръчителни при нарушено кръвообращение, разширени вени, хемороиди и др.

 

Начин на употреба:


1 капсула дневно

 

90 капсули

23,00 лв. 21,85 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 21,85 лв.
Моля, изберете: