Каталог Топ Сайтове
BGtop

СУСАМОВ ТАХАН, ПЪЛНОЗЪРНЕСТ 300 г

  • Марка: ДЮСЕНА

Сусамовия пълнозърнест тахан се получава, чрез смилането на небеления суров сусам и  това гарантира максималното запазване на ценните съставки в семената.

Натуралният сусамов тахан е пълноценна храна заради съдържанието на лесноусвоими растителни мазнини, високо съдържание на незаменими мастни киселини, витамини B1, E, PP, минералите Калций, Магнезий, Цинк и Мед и др. Счита се и за мощен природен антиоксидант, заради съдържанието му на две уникални съставки - сезамин и сезамолин, които принадлежат към групата на т.нар. лигнани /хормоноподобни вещества/. На практика не гранясва. Сусамовият тахан е като балсам за стомашно-чревния тракт. Ако се приема сутрин на гладно, по 2-3 супени лъжици е отлично средство за профилактика при язва и гастрит.

Заради високото му съдържание на калций, сусамовия тахан се препоръчва за заздравяване на костно-мускулната система. Много е полезен ако се приема от деца и подрастващи – за укрепване на организма, от бременни и кърмачки, както и от жени в напреднала възраст – срещу остеопороза.

Консумира се в натурален вид или смесен с равни части пчелен мед, както и в различни салатени сосове и ястия.

Приготвен чрез смилането на 100% изсушени ,небелени сусамови семена,без добавяне на консерванти и стабилизатори!

Срок на годност 6 месеца.

300 г

5,00 лв. 4,75 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 4,75 лв.
Моля, изберете: