Каталог Топ Сайтове
BGtop

СТАФИДА ТЪМНА НАТУРАЛНА

Стафиди са пролезен продукт, който не само помага при запек. Може и да не ви се вярва, но тези малки дарове от природата са ковчеже със скъпоценности за доброто ви здраве.

Стафидите спомагат понижаването на кръвното налягане и се грижат за здравето на сърцето. Още от началото трябва да отбележим, че стафидите съдържат глюкоза. Затова, за да се възползвате от качествата им трябва да ги консумирате редовно, но умерено.

Стафидите съдържат значително количество желязо, което ви помага в борбата срещу анемията.

 

Те са богати на витамин В комплекс, изключително важен за образуването на нови кръвни телца.

Голямото количество мед в стафидите ускорява образуването на червени кръвни телца.

Не трябва да забравяме, че пълноценната закуска е тази, пълна с енергия. Стафидите са богати на въглехидрати и ви помагат да избегнете похапването преди обяд.

Ще се радвате да научите, че стафидите, както и сушените смокини, съдържат много калций.

Ако добавите една шепа стафиди към киселото си мляко, ще осигурите на костите си калция, от който се нуждаят.

Този вид сушени плодове са един от най-добрите източници на борон, микрохранително вещество, което трябва да присъства в менюто ви. Боронът е жизнено важен за правилното образуване и грижа за костите ни и помага усвояването на калция.

От друга страна, както вече споменахме, стафидите съдържат и много калий. Калият е друго основно хранително вещество, което помага борбата с остеопорозата и увреждането на ставите, свързано с напредването на възрастта.

1,10 лв. 1,04 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1,04 лв.
Моля, изберете: