Каталог Топ Сайтове
BGtop

МОЩНИ ЗДРАВОСЛОВНИ КАЧЕСТВА НА ЯБЪЛКОВИЯ ОЦЕТ

25 август 2018
МОЩНИ ЗДРАВОСЛОВНИ КАЧЕСТВА НА ЯБЪЛКОВИЯ ОЦЕТ

Изследванията по целият свят подкрепят и препоръчват това, което Хипократ ( бащата на медицината ) установява и с което лекува пациентите си 400 години преди Христа. Той открива, че натуралният, недестилиран ябълков оцет е мощен пречистващ и лечебен елексир, който представлява естествен антибиотик и антисептично средство борещо се с микробите и бактериите - допринасящо за постигане на по-здравословен и по-дълъг живот!

 

Многостранното действие на ябълковия оцет като мощно средство за пречистване на тялото е легендарно. Употребата му може да се проследи още в египетските урни 3000 години преди Христа. Във Вавилон са го използвали като подправка и консервант, докато в армията на Юлий Цезар е намирал приложение като тонизиращо средство за запазване на здравето и за справяне с болестите. Гърците и римляните са държали съдове с оцет за лекуване и за подправка.  В библейски времена е използван като антисептично и лечебно средство и се споменава в Библията. През Средновековието в Париж ябълковият ожет се е продавал от бъчви от улични търговци като дезодорант за тяло, лечебен тоник и вкусна напитка за поддържане на здраво и неостаряващо тяло. 

Натуралният (недестилиран ), органичен, суров ябълков оцет наистина може да се нарече една от най-съвършениете храни на Майката Природа. Той се приготвя от пресни, раздробени ябълки, които се оставят да узреят естествено в дървени бъчви, тъй като дървото подпомага ествествената ферментация. Натуралният ябълков оцет трябва да е с наситен кафеникав цвят и ако се държи срещу светлината, могат да се видят малки частици, подбни на паяжина - вещества, които наричаме вълшебната " пяна ". Понякога " пяната " се утаява на дъното на бутилката, когато оцетът отлежи повече. Той не се нуждае от съхранение в хладилник.

Както потребителите, така и производителите на оцет не са информирани по отношение на изключителните здравословни качества на органичния, суров, нефилтриран, напълно узрял ябълков оцет. Невежеството не винаги води до блаженство! Когато повечето хора видят натуралният ябълков оцет с кафеникавият му цвят и плуващата паяжина на "пяната" в него, те го намират за непривлекателен. 

За да посрещнат изискването оцетът да бъде бистър, светъл и без кафеникавата, подобна на паяжина "пяна", производителите го дестилират. При дестилацията оцетът се превръща в пара чрез загряване. Така се унищожават жизненоважните ензими и животодаряващите минерали като калий, фосфор, натурален органичен натрий, магнезий, сяра, желязо, мед, естествен органичен флуор. Дестилацията също така унищожава натуралната ябълчна и винена киселина, които са важни за справяне с телесните токсини и възпрепятстване действието на вредните бактерии.

Из " Ябълковият оцет - чудодейно здравословно средство " - Пол Брег, Патриша Брег

 

Cпиpyлинa e ecтecтвeн пpax oт „вoдopacли“ (циaнбaĸтepии), ĸoйтo e нeвepoятнo виcoĸ в cъдъpжaниeтo нa пpoтeини и дoбъp изтoчниĸ нa aнтиoĸcидaнти, B-витaмини и дpyги xpaнитeлни вeщecтвa. Koгaтo ce cъбиpaт пpaвилнo oт нeзaмъpceни eзepa и вoдни тeлa, тoй e eдин oт нaй-мoщнитe изтoчници нa xpaнитeлни вeщecтвa.

прочети още

Поради забележителните си хранителни, профилактични и лечебни свойства гъбата кладница се радва на огромен кулинарен успех в страните от Средиземноморието, а напоследък и в редица северни страни от Европа – Германия, Белгия, Обединеното кралство и други. 

прочети още

Херпес Зостер е остро инфекциозно заболяване, което се причинява от вируса Varicella zoster virus. При първичното попадане на вируса в организма, той причинява заболяване известно като варицела (вид шарка).

прочети още

Златен корен е познато като Rhodiola rosea, но то има още много имена -  корен на Арктика, царска корона и розовица. Расте в студени и скалисти райони включително Сибир, Арктика, както и северните части на Азия, Северна Америка, Европа и Великобритания. Родиолата  има много специфичен външен вид – от един общ корен излизат много цветчета, покрити с жълтеникаво-бели връхчета. Златният корен се използва от хиляди години в традиционната медицина поради високата концентрация на органични съединения като феноли, алкалоиди, флавоноиди и хинони. Слави се с  функциите си да намалява стреса и тревожността.                                                                                            

прочети още
ЛЕЧЕНИЕ С DiaDENS-PCM
18 август 2018

DiaDENS-PCM е експерт в областта на ДЕНС-терапията. Универсалният апарат е снабден с лечебни програми за оказване на първа помощ и курсово лечение на често срещащи се заболявания и симптоми:

прочети още

Скандинавско ходене с щеки. Това е вид разходка на открито с помощта на специални пръчки, подобни на ски

прочети още

За пореден път и тази година, от 11 август ще гледаме към небето за падащи звезди.

прочети още

Зеолитът  нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта. Хората, употребяващи зеолит, не познават болести като рак, язви, гастрити, колити, проблеми на сърдечно- съдовата и нервната система. Употребата на зеолитовия прах се отразява добре върху кожата и неутрализира последиците от умората.

прочети още

Няколко чаши зелен чай дневно укрепват сърдечно-съдовата система, защото поддържат еластичността на кръвоносните съдове и заздравяват стените им. Освен това полифенолът, съдържащ се в него, ускорява разлагането на кръвния холестерин и на мастите,понижава кръвното налягане ( за разлика от черния,който го повишава), предпазва от кариес.

прочети още

Човекът е произлязъл от водата. Тялото ни съдържа зна­чителни количества вода. В мозъка тя достига 86 %. Вода­та е изключително необходима за поддържане на нормални­те жизнени процеси. Изпълнява охлаждаща и прочистваща функция, разтворител е на хранителните вещества. И въпре­ки че е от изключително значение за живота, у нас все още няма ясна позиция за дозите, температурата, вида на водата, начина на пиене.

прочети още

Когато сами искаме да се снабдим с някои по-често употребявани, несъдържащи отровни вещества билки, са ни необходими познания не само за точното им идентифициране и разпознаване от други близки видове, но и за правилното им събиране, пречистване, сушене и съхранение. Трябва да се знае в коя част от лечебните растения се съдържа най-голямо количество от действащите вещества, тъй като те не са равномерно разпределени в цялото растение. В някои видове те са локализирани (натрупани) в листата, в други — в   корените,   коренищата,   корите,   цветовете,   плодовете,   семената   или стръковете, и те поотделно трябва да се събират. Тези растителни части (дроги) се използват за приготвяне на лекарства.

прочети още

Редовната им консумация подпомага лечението на скорбут, стомашно-чревни заболявания, малокръвие. Силно изразено е положителното действие на плодовете върху заболявания на щитовидната жлеза, тъй като са богати на йод.Сокът или отварата от плодовете имат отхрачващо действие.

прочети още

Лошият успех в училище и разсеяното поведение не винаги се дължи само на мързела на детето. Често пъти той е причинен от растежа или органични смущения и често можем да си помогнем с май-обикновените билки растящи по нашите ширини/

прочети още