Каталог Топ Сайтове
BGtop

L-ГЛУТАТИОН

  • Марка: Биохерба
  • Кат. номер: 3635

Продуктът се препоръчва при

 

  • Лошо и нездравословно хранене
  • Чести инфекции
  • Отслабен имунитет
  • Проблеми със сърдечно-съдовата система
  • Прекомерна употреба на алкохол и цигари
  • Проблеми с черния дроб
  • Психически натоварвания

 

Всяка таблетка съдържа:


100 мг в много чиста форма

 

 

Действие:

 

Глутатион е трипептид, вид протеин, който естествено се образува във всяка една клетка от човешкото тяло от три аминокиселини – цистеин, глутаминова киселина и глицин. Глутатионът е много важен за цялостното функциониране на всяка една клетка в тялото ни, като се грижи за метаболизма, растежа и имунните реакции. В най-висока степен се открива в сърцето, черния дроб и мускулната тъкан. Благодарение на антиоксидантните си качества глутатионът неутрализира водородния пероксид. Също така директно обезврежда активни кислородни форми с помощта на ензима глутатион пероксидаза. Неутрализира различни токсични за клетката вещества с разнообразен произход. Блокира въздействието на свободните радикали и подпомага цялостното състояние на организма. Като намалява въздействието на свободните радикали, глутатионът предпазва клетките и клетъчните мембрани от увреждане. Забавя процесите на стареене. Глутатион (L- Glutathione) ​отговаря за транспорта и действието на някои важни витамини като Витамин С и Е. Подпомага синтеза на различни протеини. Подобрява функциите на черния дроб. Много е важен за поддържането на силна и здрава имунна система.
 
Недостигът на глутатион отслабва имунната система и ни прави податливи на най-различни заболявания. Организмът отслабва цялостно. Дефицитът на глутатион води до преждевременно стареене на всички клетки, защото те не са защитени от вредното влияние на свободните радикали и окислителните процеси. С напредването на възрастта нивата на произвеждания от тялото глутатион започват сериозно да намаляват. Нездравословното хранене и замърсената околна среда, както и вредни навици като употребата на алкохол и цигари могат да намалят производставото на глутатион от организма. 

Стресът е много вреден за глутатиона. Освен това, силовите фитнес тренировки и сериозните физически натоварвания също намаляват глутатиона, тъй като се отчитат като стрес от организма. Ако тренирате усилено в залата, е изключително важно да си осигурявате допълнително глутатион като хранителна добавка.

 

Начин на употреба:


1 капсула дневно

100 капсули

24,00 лв. 22,80 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 22,80 лв.
Моля, изберете: