Каталог Топ Сайтове
BGtop

КАПКИ НА БАХ Cherry Plum/ Джанка, Дива слива/ Prunus cerasifera

 • Марка: Биохерба

Капки на Бах, Bach flower, Cherry Plum/ Джанка, Дива слива/ Prunus cerasifera, 20 мл.

Психически симптоми: страх от загуба на съзнание или контрол

Човекът се страхува да не изгуби контрола над себе си и да не бъде обзет от разрушителни сили.

Човекът, който се нуждае от Cherry Plum, се страхува от чувствата си и вярва, че свободното им изразяване може да му навлече сериозни неприятности. Големият му страх го довежда до ръба на отчаянието. Особеното му душевно състояние го кара да се бои от изгуб­ване на самоконтрол и извършване на ужасно престъпление против волята си. Бидейки обсе­бен, той си представя, че убива някого или се самоубива. Вярва, че ще полудее рано или късно и се бои от нервен срив или направо, че ще попадне в психиатрията.

Положителното състояние Cherry Plum е свър­зано с безгрижието и отпускането. В отрица­телното състояние човек се страхува от соб­ствените емоционални усещания и се опитва да ги контролира и подтисне.

Може би още от малки индивидите Cherry Plum изпитват усещането, че техните емоционални прояви не са желани и се научават да ги доми­нират. Това поведение в по-голяма перспектива не позволява човек да се отдаде на емоциите си в никаква степен.

Негативното състояние Cherry Plum не винаги е лесно за разпознаване. Често този, който се намира в това състояние, се контролира добре, демонстрира самоувереност. На физическо ниво запекът е един от неговите характерни приз­наци. Този, който живее в крайно негативно състояние Cherry Plum, излъчва прекалено спо­койствие и гледа с немигащи очи. Начинът, по който се чувства, се характеризира с усещане­то, че седи на буре с барут и очаква всеки момент то да избухне. Той се страхува, че се намира пред прага на извършване на ужасен акт на насилие, защото усеща дълбоко в себе си развихрянето на разрушителни сили, които не може да контролира.

От психологическа гледна точка причината за това състояние се намира в страха, който се поражда в по-чувствителния индивид при сблъскването му със съвременния свят, изпъл­нен с хаос, замърсена околна среда и стрес.

Фрази, типични за поведението Cherry Plum:

 • Страх ме е да изгубя контрол.
 • Страх ме е да не полудея.
 • Не успявам да се отпусна и избухвам неконтролируемо.
 • Страх ме е, че мога да стигна до Жестокост.
 • Чувствам се емоционално опустошен и блокиран.
 • Чувствам се на ръба на нерва криза.
 • Потиска ме лудата ми идея да изхвърля сина си през прозореца.
 • Не губя контрол върху себе си и никога не успявам да се отпусна докрай, но когато се контролирам получавам главоболие.
 • Страх ме е от себе си, от това което изпитвам, от тъмните и дълбоки чувства вътре в
  мен.
 • Често се измъчвам и душата ми има голяма нужда да се освободи от тежестта на страховете.

Физически симптоми: Капките на д-р Бах Дива слива са благоприятни при проблеми с червата и тазовите резервоари, болезнени спазми, крампи, гърчове, пристъпи на гняв, желание да се нарани, истерии, психози, силна възбуда – придружена с нервна криза, самонараняване, натрапчивости, при паркинсон.

Състав: Екстракт от диворастящ  Cherry Plum (Джанка, Дива слива) 0,4%,  алкохол-етанол 40 об%.

Начин на употреба: Разтворете 4 капки в чаша вода или 12 капки в бутилка с вода от 1 литър. Приемайте по 4 капки четири пъти дневно перорално.

9,90 лв. 9,40 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 9,40 лв.
Моля, изберете: