Каталог Топ Сайтове
BGtop

ЕРИТРИТОЛ

 • Марка: SanctBernhard
 • Кат. номер: 458

Алтернатива на кристалната захар с натурален произход.
100% без калории и натурален подсладител еритритол, направен чрез ферментация на царевица от Франция.

Прилага се като класическата кристална захар - топъл или студен. Подходящ за готвене, печене, подслаждане и много други, за напитки, сладолед, зърнени храни, конфитюри, десерти. Подслаждащата сила е около 70% в сравнение с нормалната захар. Не е подходящ за приготвяне на тесто.

 • на външен вид прилича и има вкус на захар, но изцяло има различен метаболизъм в тялото
 • за балансиран хранителен режим, също и за диети, особено без съдържание на захар и при диети за отслабване

Еритритолът е идеалния заместител на захарта във всеки здравословен и балансиран хранителен режим. Попадайки в кръвта, той веднага бива филтриран от бъбреците и се извежда с урината. Еритритолът не се поддава на ферментация, поради което в организма не постъпват продукти от неговия разпад, които биха могли да имат калоричност.

Препоръчва се замяната на бялата захар с еритритол, тъй като той значително намалява риска от затлъстяване, което пък е в основата на много заболявания, като: захарен диабет; сърдечни патологии (исхемична болест, инфаркт на миокарда); съдови патологии; жлъчно-каменни болести, холецистит, артрит и други.

До този момент специалистите са убедени, че тази хранителна добавка не води до привикване и зависимости. В по- големи количества той може да предизвика лек слабителен ефект, но това пък го прави изключително подходящ за употреба при забавен метаболизъм или запек.

ЕРИТРИТОЛ И ЗАХАРЕН ДИАБЕТ

При диабет, основната ползата от редовната употреба на еритритол се заключава в това, че той не повишава нивото на кръвната захар. Това е потвърдено от изследване, публикувано в „Европейски журнал по клинично хранене“, което установило, че еритритолът “… не влияе на серумните нива на глюкоза, инсулин или други серумни съставки.“

Еритритолът не влияе още и върху нивото на холестерола, триглицеридите и другите биомаркери.

КАК ЕРИТРИТОЛ ПРЕДПАЗВА ОТ КАРИЕС?

Еритритолът се разглежда и като продукт, отнасящ се към класа вещества, наричани „приятели на зъбите“. Причина за това е, че той притежава изразени антикариесни свойства. Доказано е, че след употребата на храни със съдържание на еритритол, рН– то в устата остава неизменено в пределите на 6,8-7,2 в продължение на много часове. За сравнение, 70-80 минути след употребата на захароза рН- то може да падне до 5,0, което обикновено се разглежда като една от основните причини за постепенното разрушаване на структурата на зъбите.

УПОТРЕБА НА ЕРИТРИТОЛ

Едно от най- големите предимства на еритритолът, в сравнение с почти всички други алтернативи на захарта е, че той е безопасен за консумация от почти всеки. Например, в списание „Хранителна и химическа токсикология” се заключава, че еритритолът се понася добре както от хора, така и от животни. Друг преглед, публикуван в „Регулаторната токсикология и фармакология” установил, че големи дози еритритол (1 грам на килограм телесно тегло дневно) също са понасяни добре от пациентите.

ГОТВЕНЕ И КОНСЕРВИРАНЕ С ЕРИТРИТОЛ

Еритритолът, във всичките си форми- на кристали или на прах, и най- вече в комбинация със стевия, може да се използва спокойно както за готвене, така и за консервиране. Този подсладител не променя качествата си при термична обработка и се употребява точно като добре познатата ни кристална захар.

Използвайте еритритол навсякъде, където обикновено ползвате захар, защото:

 • Има антиоксидантни свойства
 • Напълно натурален заместител на захарта
 • Без калории
 • Подходящ за редуциране на теглото
 • Подходящ за диабетици
 • Предотвратява появата на зъбен камък и кариеси
 • Лесноразтворим

Без калории. Подходящ за диабетици. Без ГМО. 0 калории.
С вкус на захар. Изцяло растителен произход.

1 кг

27,60 лв. 24,84 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 24,84 лв.
Моля, изберете: