Каталог Топ Сайтове
BGtop

БИО КОКОСОВА ЗАХАР

Кокосовата захар е традиционен подсладител в районите на Южна и Югоизточна Азия, където кокосовите палми изобилстват. Извлича се не от плодовете на кокоса, а от нектара, съдържащ се в цветовете на растението. По сладост кокосовата захар се доближава до кафявата тръстикова захар, но има специфичен вкус и аромат с карамелени нотки. Набира все по-голяма популярност на запад като алтернатива на бялата захар.

Положително качество на кокосовата захар е, че има много приятен аромат, който е подходящ за широка гама сладки храни и напитки. Някои други алтернативи на захарта като стевията, нектарът от агаве и ксилитолът имат специфичен вкус, който се различава от този на обикновената захар. Това може да измени цялостният вкус на храната.

С кокосовата захар този проблем отсъства. Тя е много богата на витамин С, В1, В2, В3 и В6, както и редица минерали. Запазването им е възможно, тъй като кокосовата захар се добива при много по-ниски температури от останалите видове захари и подсладители. Това позволява запазването на полезните вещества в нея.

В кокосовата захар се съдържат по-големи количества желязо, магнезий, цинк, отколкото в кафявата и бялата захар. Тя е богата на аминокиселини, помага в борбата със затлъстяването, понижаването на лошия холестерол, потиска апетита и помага в отслабването.

Кокосовата захар е много подходяща за диабетици, защото е с нисък гликемичен индекс и спомага за контрола на кръвната захар. Това облекчава работата на панкреаса като предпазва целия организъм от последици, свързани с влошаване на неговата работа.1,50 лв. 1,42 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1,42 лв.
Моля, изберете: