Каталог Топ Сайтове
BGtop

СПИРУЛИНА ЗДРАВОСЛОВНАТА ХРАНА

4 февруари 2019
СПИРУЛИНА ЗДРАВОСЛОВНАТА ХРАНА

Спирулина е естествено образувал водорасли, която има някои невероятни ползи за здраве и красота. Тя расте във вода, това е синьо-зелен цвят и осигурява невероятно високо източник на хранителни вещества и протеини. Spirulina е достъпно като храна, хранителна добавка и е на разположение в таблетки, люспи и прахове. Той е бил използван в продължение на векове като хранителна добавка, добавени към храните, за да се осигури допълнителен източник на протеини и хранителни вещества, както и спирулина има много ползи за здравето, десет от които са изброени тук за вас:

1. Тонове на кожата ви

Ползи за здравето на спирулина са по-добре и по-ярка кожа. Като Spirulina добавки редовно може да направи чудеса за кожата си. Водораслите съдържа високи нива на много съединения, които са от съществено значение за ясно, нажежен кожата, включително витамините А, С, Е, К и витамини В1, В2, В3, В5, В6, В9, фосфор, желязо, калий, цинк, мед , манган, селен и калций. То също може да помогне да се бори със свободните радикали, които са причина за диференцирана и куцат, изглеждаща кожа.

2. Пречиства кръвта

Друг един от най-важните ползи за здравето на спирулина е, че тя може да пречиства кръвта. Спирулина съдържа хлорофил и фикоцианин, които насърчават появата на нови кръвни клетки и подмладяване снабдяването с кръв. Хлорофилът е почти идентична, в грима, за хемоглобин, който е това, което е отговорно за транспортирането на кислорода в организма и за прочистване на кръвта.

3. Битки инфекция

Консумирането Spirulina ще осигури добър източник на протеини, които стимулират производството на вещества, наречени макрофаги, които са определен тип бели кръвни клетки, което предотвратява и се бори с инфекция на тялото.

4. Понижава холестерола и помага да отслабнете

Друг един от най-големите ползи за здравето на спирулина е, че тя може да помогне на по-ниски нива на холестерол и ще помогне да отслабнете. В едно проучване в Япония, както и в няколко други проучвания, учените са установили, че спирулина, когато се приема на ден, може да намали нивата на холестерола в организма и намаляване на инфлацията, което може да бъде причина за натрупване на холестерол в кръвта.

5. Стимулира имунната система

Спирулина е без прецедент в своите способности укрепва имунната система. Той съдържа всички осем аминокиселини, които са от съществено значение за здраво система и съдържа антиоксиданти зеаксантин и бета каротин, както е богат източник на витамини и минерали.

6. Подобрява настроението и повишава памет

Ползи за здравето Спирулина също така да включват по-добро настроение. Хората, които са взели Spirulina добавки съобщават отбелязани подобрения в цялостната им настроение и способността им да се помни и си спомни неща. Това се смята, че се дължи на нивата на амино киселина L-триптофан, които се намират в Spirulina, което е това, което отговаря за производството на мелатонин и серотонин в тялото.

7. Той има анти-стареене

Спирулина вече могат да бъдат закупени в крем за използване като лечение против стареенето. Кремовете съдържат витамин Е, който помага на самия ремонт на кожата и тирозин, които могат да потискат появата на признаците на стареене.

8. Богат източник на протеин

Като добавка на протеини, спирулина е почти непобедим. Взети в таблетна форма, или се добавят към храната, спирулина осигурява 65% повече протеини, отколкото яйца или соя и може да бъде идеалното хранителна добавка за тези хора, които не получават достатъчно протеин от ежедневната им храна.

9. Бори алергии

Едно изследване, публикувано в списанието на Лекарственият храните установи, че редовната консумация на спирулина потиска алергичните реакции. Тези, които взеха участие в тези проучвания съобщава драматични намаления на симптомите, предизвикани от техните алергии.

Окапването на косата 10

Spirulina ползи за здравето са по-здрави коса. Спирулина в момента се използва в много продукти, предназначени за намаляване на косопад и насърчаване на растежа на нова коса. Високото съдържание на аминокиселини, есенциални мастни киселини и бета-каротин всички са полезни за насърчаване на растежа на здрави коса на главата.

източник: 

http://bg.michaelrmccartyspalmbeach.com/

Поради забележителните си хранителни, профилактични и лечебни свойства гъбата кладница се радва на огромен кулинарен успех в страните от Средиземноморието, а напоследък и в редица северни страни от Европа – Германия, Белгия, Обединеното кралство и други. 

прочети още

Херпес Зостер е остро инфекциозно заболяване, което се причинява от вируса Varicella zoster virus. При първичното попадане на вируса в организма, той причинява заболяване известно като варицела (вид шарка).

прочети още

Изследванията по целият свят подкрепят и препоръчват това, което Хипократ ( бащата на медицината ) установява и с което лекува пациентите си 400 години преди Христа. Той открива, че натуралният, недестилиран ябълков оцет

прочети още

Златен корен е познато като Rhodiola rosea, но то има още много имена -  корен на Арктика, царска корона и розовица. Расте в студени и скалисти райони включително Сибир, Арктика, както и северните части на Азия, Северна Америка, Европа и Великобритания. Родиолата  има много специфичен външен вид – от един общ корен излизат много цветчета, покрити с жълтеникаво-бели връхчета. Златният корен се използва от хиляди години в традиционната медицина поради високата концентрация на органични съединения като феноли, алкалоиди, флавоноиди и хинони. Слави се с  функциите си да намалява стреса и тревожността.                                                                                            

прочети още
ЛЕЧЕНИЕ С DiaDENS-PCM
18 август 2018

DiaDENS-PCM е експерт в областта на ДЕНС-терапията. Универсалният апарат е снабден с лечебни програми за оказване на първа помощ и курсово лечение на често срещащи се заболявания и симптоми:

прочети още

Скандинавско ходене с щеки. Това е вид разходка на открито с помощта на специални пръчки, подобни на ски

прочети още

За пореден път и тази година, от 11 август ще гледаме към небето за падащи звезди.

прочети още

Зеолитът  нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта. Хората, употребяващи зеолит, не познават болести като рак, язви, гастрити, колити, проблеми на сърдечно- съдовата и нервната система. Употребата на зеолитовия прах се отразява добре върху кожата и неутрализира последиците от умората.

прочети още

Няколко чаши зелен чай дневно укрепват сърдечно-съдовата система, защото поддържат еластичността на кръвоносните съдове и заздравяват стените им. Освен това полифенолът, съдържащ се в него, ускорява разлагането на кръвния холестерин и на мастите,понижава кръвното налягане ( за разлика от черния,който го повишава), предпазва от кариес.

прочети още

Човекът е произлязъл от водата. Тялото ни съдържа зна­чителни количества вода. В мозъка тя достига 86 %. Вода­та е изключително необходима за поддържане на нормални­те жизнени процеси. Изпълнява охлаждаща и прочистваща функция, разтворител е на хранителните вещества. И въпре­ки че е от изключително значение за живота, у нас все още няма ясна позиция за дозите, температурата, вида на водата, начина на пиене.

прочети още

Когато сами искаме да се снабдим с някои по-често употребявани, несъдържащи отровни вещества билки, са ни необходими познания не само за точното им идентифициране и разпознаване от други близки видове, но и за правилното им събиране, пречистване, сушене и съхранение. Трябва да се знае в коя част от лечебните растения се съдържа най-голямо количество от действащите вещества, тъй като те не са равномерно разпределени в цялото растение. В някои видове те са локализирани (натрупани) в листата, в други — в   корените,   коренищата,   корите,   цветовете,   плодовете,   семената   или стръковете, и те поотделно трябва да се събират. Тези растителни части (дроги) се използват за приготвяне на лекарства.

прочети още

Редовната им консумация подпомага лечението на скорбут, стомашно-чревни заболявания, малокръвие. Силно изразено е положителното действие на плодовете върху заболявания на щитовидната жлеза, тъй като са богати на йод.Сокът или отварата от плодовете имат отхрачващо действие.

прочети още

Лошият успех в училище и разсеяното поведение не винаги се дължи само на мързела на детето. Често пъти той е причинен от растежа или органични смущения и често можем да си помогнем с май-обикновените билки растящи по нашите ширини/

прочети още