Каталог Топ Сайтове
BGtop

3 - B - FIT, ВИТАМИН Б6 + Б12 + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА

  • Марка: SanctBernhard
  • Кат. номер: 126

Продуктът се препоръчва при

 

  • Помогне за намаляване нивата на хомоцистеин
  • Предотвратява натрупването на плака в артериите
  • Помага за нормалното функциониране на нервната система и мозъка
  • Поддържа здрави червените кръвни телца и нервните клетки
  • Участва в метаболизма на всяка клетка на организма
  • Забавя стареенето и дегенерацията

 

 

 

Всяка таблетка съдържа:


15 mg витамин В6, 1000 μg фолиева киселина и 500 μg витамин В12

 

 

Действие:

 

В-6 е известен с отличното си въздействие върху симптомите на предменструалния синдром, откъдето често е наричан „женския витамин“. Той помага при неразположения при бременност като гадене, токсемия, повръщане, вътрематочно забавяне на растежа и гестационен диабет. Изследванията показват, че витамин В6, познат още като пиридоксин, може да помогне при астма и да облекчи симптомите при синдром на карпалния канал. Има способността да произвежда оксалат и така спира повторната поява на калциево-оксалатни камъни в бъбреците. Витамин В6 допринася за образуването на червени кръвни клетки, нужен е за доброто здраве на нервната система и правилното функциониране на мозъка.

B-9, известен под името Фолиева киселина,  е основна хранителна съставка, която помага на тялото да конвертира храната в използваема енергия. Укрепва клетките, стимулира сърдечно-съдовата система, облекчава чувството на депресия и подобрява обмяната на веществата. Фолиевата киселина е от водоразтворимите витамини от група В. Хубаво е да си ги  набавяме всеки ден, тъй като организмът не може да я съхранява за дълго. Дефицитът и е най-често срещаната авитаминоза в света и води до анемия. Половината от фолиевата киселина в храната изчезва поради готвенето, обработването и продължителното съхранение. Ето защо допълнителният прием на това жизненоважно хранително вещество силно се препоръчва. Недостиг на фолиева киселина се наблюдава при хора, които употребяват алкохол, пушат или приемат орални противозачатъчни. Бременността удвоява нуждата от фолиева киселина. Този витамин е жизненоважен за правилния растеж на плода, развитието и здравето на зрелия индивид. Бъдещите майки са съветвани да приемат фолиева киселина, както заради своето здраве, така и заради здравето на детето. Така може да се намали риска от появата на вродени дефекти на плода. Този витамин попълва много други хранителни дефицити в храната по време на бременността.

 

В-12 е витамин, който е важен за нормалното функциониране на мозъка и нервната система и за образуването на кръв. Той участва в обмяната на всяка клетка на тялото, особено що се отнася за синтеза и регулирането на ДНК, а също и за образуването на мастни киселини и производството на енергия. В12 е съществен водоразтворим витамин, който се среща в различни храни като риба, ракообразни, месо и млечни продукти. Използва се често в комбинация с други витамини от група В. Изследвания сочат, че дефицитът му може да доведе до анормални неврологични и психиатрични симптоми. Те включват: треперливи движения и нестабилна походка, мускулна слабост, понижено кръвно налягане, проблеми със зрението, деменция, психоза и промяна в настроенията. Тези симптоми могат да се появят, когато витамин В12 се понижи само малко под нормалното ниво и е значително над нивата, които обикновено се свързват с анемия.

 

Начин на употреба:


1капсула на ден с много вода

120 капсули

26,80 лв. 24,12 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 24,12 лв.
Моля, изберете: